Welcome to the Z Brush Forum

Z Brush F.A.Q (Updated: 2008 Nov 29 7:35 pm)


 Subject: Another question - this time I'm having a problem subdividing a mesh...

Techyman opened this issue on Jun 26, 2013 · 3 posts

Top of Forum Print

  Techyman () ( posted at 8:21PM Wed, 26 June 2013 

I wanted to start out with a fairly simple model. I had a large wall with spiked ironwork on top that I designed in Sketchup 8. The wall itself has no detail but is simply made of rectangular polygons. I exported the wall and spikes as a single object. I imported it into DS PRO 4.6 with no problem. I imported it into ZB with no problem. The first time I tried to subdivide it, I forgot to turn off smoothing and got a very weird result. When I tried it with smoothing turned off, the spikes subdivided, but the walls did not. Does this have something to do with the fact that the rectangular polys were converted to triangles? Am I missing a step somewhere?

Again, being new to ZB, I really appreciate any help you can give.

I am really having a lot of fun playing with ZB and am beginning to understand what a great tool it is.



  Teyon () ( posted at 7:18PM Sat, 29 June 2013  · @4080287

Won't know without some screens or the file itself. Can you post images of the object with wireframe if possible?


  Techyman () ( posted at 2:11PM Sun, 30 June 2013  · @4080451

I think I found the problem. I needed to merge the triangles first. Once I did that, the mesh subdivided just fine.

Thanks.



 To create a post you must first sign in or register an account.